Öppet kontorslandskap

Arbetar du i ett öppet kontorslandskap? För vissa personer är det en perfekt och inspirerande lösning, för andra är det svårt att koncentrera sig. Här kommer tipsen på hur du lättare kan arbeta i det öppna kontorslandskapet.

Dela kontor

Det är många som behöver dela kontor. Vissa delar med femton andra personer i ett öppet kontorslandskap, andra delar kontor med två eller tre kollegor och har möjlighet att skapa sina egna hörnor. Vare sig du gillar att dela kontor eller inte, så kommer det ”öppna” kontoret att påverka din möjlighet att koncentrera dig. Det första som du behöver göra är att vara uppmärksam på hur du påverkas av att arbeta i samma rum som andra. Är det ett stort problem bör du samtala med din chef. Har du ett jobb, som telefonförsäljare, där det inte finns något alternativ, kan det vara klokt att gå in på arbetsförmedlingens hemsida och leta efter ett nytt jobb.

Skärma av

För att jobba effektivt behöver du skärma av din arbetsplats. Idag finns det ljuddämpande rumsavskärmare som du kan uppmana din arbetsgivare att köpa. Ljudnivån minskar också genom ljuddämpande plattor i taket. Försök att ha så tomt skrivbord som möjligt, så blir det mindre rörigt för dina ögon. Då kan du lättare koncentrera dig.