Kontor i alla former

Under pandemin har hemmakontoren vuxit i antal och allt fler har inrett en egen hörna eller rentav ett rum för att kunna jobba bra och bekvämt även hemifrån. Men fortfarande finns de vanliga kontorslokalerna kvar. Kontorslandskap, bussittningar, enskilda kontorsrum, flexkontor och allt däremellan. Kontor måste vara genomtänkta och inspirerande arbetsplatser oavsett var de finns och hur många som arbetar där.

Entrén är det som först möter besökaren om verksamheten brukar ha en sådan. Om den är ren och fräsch så påverkar det förstås positivt. Det är en gammal sanning att man aldrig får en andra chans att ge ett första intryck, det gäller även arbetsplatser förstås. Men inte bara besökarna tycker det är trevligt med en tilltalande entré, utan det gör även de som arbetar där. Några snygga fåtöljer för den som sitter och väntar och lite gröna växter eller kanske ett akvarium som blickfång om det finns plats. Det behövs inte så mycket för att skapa en välkomnande känsla.

Rent och snyggt

De flesta uppskattar att ha det rent och snyggt omkring sig även på kontoret. Lite papper som flyter ut över bordet är en sak, men dammråttor något helt annat.

Besök Qleano och boka städning på https://qleano.se/ snabbt och lätt. Det spelar ingen roll om det handlar om enstaka fönsterputsning eller återkommande uppdrag. Välj det som behövs för att just du och dina kollegor ska få en fräsch och trevlig arbetsmiljö.

Arbetsgivaren har ansvaret

När det handlar om arbetsmiljö så är det alltid arbetsgivaren som har huvudansvaret. För arbetstagare finns det faktiskt en skyldighet att säga till när något inte är som det borde vara. Det är aldrig fel att påpeka och ta tag i även små brister direkt, tvärtom är det jättebra. Ju tidigare problemen diskuteras och åtgärdas desto mindre risk att missnöjet växer och blir till svårhanterliga jätteproblem. Det är inte bara odiskad disk i fikarummet det handlar om. Visserligen kan det vara irriterande men det finns värre problem. En ostädad toalett kan sprida bakterier, igensatt ventilation kan orsaka mögel. Särskilt personalutrymmen, entré, vilrum och kanske matsal är exempel på rum som definitivt måste vara rena och fräscha för trivseln och hälsans skull. De måste städas regelbundet och rengöras på ett professionellt sätt.

Hemmakontor i bostaden

När det gäller kontor i bostaden ska förstås kraven vara ungefär likadana. Arbetsdagen och resultaten blir lidande om inte hemmiljön motsvarar rimligt ställda krav på städningen, samtidigt går det inte att göra något åt eventuella dammråttor som dyker upp, bara för att du är hemma och jobbar. Dammsugning i hemmet på arbetstid uppskattas nog inte av din arbetsgivare, då är det mycket bättre att boka städning även av hemmet och kontorsutrymmet där. Bäst för alla faktiskt.

Inte bara städning

Självklart handlar det inte bara om städning, det finns massor med andra saker som gör ett kontor trevligt. En skön arbetsstol, bra belysning och rätt arbetshöjd är viktigt. Ståbord har blivit populärt på många håll och för den som vill variera är det bra med höj- och sänkbart skrivbord. Det är många timmar som tillbringas på kontoret för en del av oss och då gäller det att göra allt som går för att det ska fungera och kännas trevligt.