Kombinera flera jobb

Det blir allt vanligare att folk kombinerar flera arbeten, dels för att tjäna pengar men även för att vara mer flexibla. Det gäller dock att hitta rätt kombination, som gör att man inte bränner ut sig. Att arbeta hemifrån kan vara ett bra alternativ.

 

Att hitta jobb

Det kan vara svårt att komma in på arbetsmarknaden om man är nyutbildad eller helt saknar utbildning. Men det finns exempelvis många lediga jobb i Stockholm om man skrapar lite på ytan. Det går att få jobb inom IT, kundtjänst eller andra teknikområden som stadigt växer. Man måste sträcka sig längre bort än att enbart besöka arbetsförmedlingen hemsida dagligen. Det finns mängder av fler platser som visar upp lediga jobb och man bör vara på tårna för att hinna nappa ett.

Kombinera med jobb hemifrån

Hittar man inget heltidsjobb kan man kombinera ett deltidsjobb med arbete hemifrån. Det finns flera plattformar på nätet som erbjuder mikrojobb, där man får göra allt ifrån översättningar till att utforma logotyper. Det är på en låg nivå, därmed lågt betalt. Men man kan utföra uppgifterna när man själv vill. Ett exempel på detta är Upwork som vuxit rejält senaste året.

Vilka verktyg behöver man?

För att arbeta hemifrån behövs en bra bärbar dator och någon form av arbetsplats. Ett litet skrivbord i en lugn vrå duger fint. Tänker man själv sälja produkter eller tjänster behöver man förmodligen en hemsida. Då behövs i sin tur utrymme på ett webbhotell och ett bra domännamn. Den som inte kan programmera, kan bygga sina sidor i en programmiljö som WordPress eller Drupal. Faktum är att de flesta sidor på nätet använder dessa två lösningar, så det är ingen nödlösning. För att kunna ta betalt behöver man även information från Skatteverkets hemsida där man tar reda på hur man kan betala skatt för sitt extraarbete.

Tydlighet är A och O

För att få kunder måste man nå ut. Genom att kombinera en hemsida och närvaro i sociala medier, kan man skapa ringar på ytan som kan börja locka besökare till sin verksamhet. En hemsida bör vara uppbyggd på ett smakfullt och enkelt sätt. Genom att vara tydlig med exakt vilka tjänster man erbjuder och vad priset är, ökar chansen att kunderna återkommer.