Det lilla kontoret

 

Det är inte alltid det finns nog med plats för att ha ett riktigt kontor hemma, särskilt om du bor i en mindre lägenhet, har stor familj eller är student. Då måste du inreda ditt kontor extra väl, så att du ändå kan arbeta effektivt.

Bara ett skrivbord

Om ditt kontor egentligen bara är ett skrivbord, är det viktigt att du behandlar och inreder skrivbordet utifrån att det är ett kontor – inte ett ställe att äta vid eller lägga massa saker på. Skapa helst en arbetshörna. Det är rent av möjligt även i ett studentrum om du studerar och får din inkomst från CSN, för att du behöver bo billigt. Det kan vara klokt att bokstavligen använda ett hörn som kontor, särskilt om du har ett hörnbord. Bredvid ditt skrivbord bör du ha utrymme att lägga papper, böcker och andra saker som du behöver. Om du har lite plats kan du ha en högre och smalare bokhylla bredvid skrivbordet.

Ljust och luftigt

Som alla mindre utrymmen bör du inreda din hörna eller lilla rum ljust och luftigt. Satsa på ljusa tapeter och ha minimalt på väggarna där du ska arbeta. Låt din arbetshörna påminna om ett hotellrum, så kommer du kunna arbeta effektivt.