Dags för nytt kontor?

Är det dags att skaffa ett nytt kontor? Eller kanske det första kontoret till företaget? Oavsett så är det ingen dum idé. Att ha ditt eget kontor har många bra fördelar och kan ge ditt företag en skjuts i vissa fall. Även att bara förnya kontoret kan ha sina fördelar. Men för att det ska bli så bra som möjligt finns det några saker som kan vara extra bra att ha koll på innan.

Hyra lokal?

 

Har du tänkt hyra lokal eller köpa egen lokal? Det förstnämnda är ofta ett smidigt alternativ och även en bra början. Om du till exempel hyr in dig på ett kontorshotell ingår det mesta i hyran och du slipper att fixa med sådant själv. Ofta har också de som äger lokalen tillgång till bättre inköpspriser än dig på de flesta grejer då de köper mer än dig, vilket ger dem en bättre förhandlingskraft.

Då kanske du också undrar hur tillgången är på kontor? Oavsett om du bor i Stockholm eller någon mindre ort finns det att välja på. Det finns till exempel en hel del lediga kontor i Stockholm där du säkerligen kan hitta det som passar dig. Även i andra orter finns det såklart gott om lediga kontor att hyra.

Vilka är dina behov?

För att hitta rätt kontor för dig bör du ha koll på vad du faktiskt är ute efter. Är det lågt pris, någon speciell planlösning, att det ligger centralt eller är det någonting annat som är viktigast för dig? Oavsett vad det är så är det enligt artikeln Experten: Så fixar du det perfekta kontoret: en förutsättning att du trivs på din arbetsplats om du vill nå framgång. Det är alltså viktigt att du vet vad du är ute efter och att du skaffar ett kontor som du trivs i.

Jämför flera kontor

För att säkerställa att du får det bästa kontoret utifrån dina behov och vad som existerar på marknaden är det givetvis en fördel om du jämför några kontor. Gå gärna på några visningar och ställ dem sedan mot varandra vad det gäller dina behov. Jämför även andra faktorer såsom pris, läge, uppsägningstid och vad som ingår. Jämför du några kontor med varandra kommer du säkerligen hitta ett kontor som passar dig och ditt företag.