Att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det har vuxit fram nya sätt att arbeta i pandemins spår. Detta har inneburit en hel del nya utmaningar, men även möjligheter för många att vara flexibla. Många tycker om att själva kunna rå över dygnets timmar, samtidigt kan det vara lätt att blanda ihop fritid och arbete som man inte gjorde tidigare.

 

Utmaningar med att arbeta hemifrån

 

En av de största utmaningarna med att arbeta ifrån sitt hem, är att man lätt blandar ihop olika delar av sitt liv. Det privata glider in i jobbet och tvärtom. Här gäller det att hitta bra gränsdragningar och system som gör det enkelt att dela upp vardagen. Även som egenföretagare kan det vara utmaningar att inte längre ha en plats utanför hemmet att gå till. Men många har insett fördelarna med att spara in den hyran, och istället hyra möteslokal när man behöver träffa kunder. Nuförtiden är det enkelt att komma i kontakt med de tjänster man som företagare behöver, direkt via nätet. Den som exempelvis söker juridisk rådgivning kan få snabb kontakt med Magnusson Sverige som verkar inom de flesta affärsområden. Det blir som att ha en juridisk rådgivare ett par musklick bort, och man kommer att ha all den expertis man behöver. Genom att istället satsa på smarta lösningar, istället för att betala dyr hyra, använder man sina inkomster till att utveckla ett företag. Även om det så bara består av en laptop på ett köksbord hemma.

Måsten för den som arbetar hemifrån

Det finns en del saker man inte kan tulla på för att kunna arbeta effektivt hemifrån. Här kommer några tips på saker och sådant man absolut måste ha med sig, för att lyckas skapa en egen arbetsplats i hemmet.

  • Ergonomiska kontorsmöbler. Ett höj- och sänkbart skrivbord är inte ett måste, men kommer att vara otroligt bra för ryggen långsiktigt. Vad som däremot är ett måste, är att man arbetar på ett ergonomiskt vis. Man bör se till att placera skärm, tangentbord och andra viktiga saker, på rätt höjd.
  • Pauser minst varje halvtimme. Den som inte tar paus med jämna mellanrum kommer garanterat bränna ut sig, mentalt eller fysiskt.
  • Sociala möten. Det är bra att ha någon eller några som man tar en virtuell kaffestund med under dagen.